Vyznačuje se širokou škálou biologických účinků prospěšných pro lidské tělo.
Resveratrol se dostal do povědomí již od 90. let 20. století díky vědecké potravinářské studii o konzumaci červeného vína (francouzský paradox).
Stále je předmětem vědeckých studií pro své cenné biochemické a zdravotní vlastnosti: protektivní ochranné – pro cévy (vnitřní užití), jeden z nejsilnějších antioxidantů s lepšími hodnotami než vitamin E a C, protirakovinné a protizánětlivé – blokuje receptory podílející se na zánětu, prospěšný při regulaci buněčného cyklu některých systémů v lidském organismu.
RESVERATROL patří mezi nejúčinnější a nejvyhledávanější kosmetické složky proti stárnutí pleti. Snadno prochází kožní bariérou, stimuluje tvorbu kolagenu, stimuluje proliferaci fibroblastů, které jsou zodpovědné za syntézu kolagenu a elastinu, snižuje proces fotostárnutí pleti, redukuje oxidační stres, snižuje hyperpigmentaci a tvorbu akné
Komentáře k ingredienci